Aqvia kolsyrar ditt vatten

Aqvia är namnet på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omsorg på att göra både snygg, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, om tidigare samarbetat med andra stora företag som IKEA och Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, orange och lime. Det finns en färg här som passar i varje hem! Det är förstås bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av genom att kunna tappa upp ett glas kallt vatten och dricka direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat vatten och läsk genom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper släpa med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan gratis hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och läsk sliter oerhört på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det gäller smaksättning av kolsyrat vatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med endast smak, i stil med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 olika smaker för bordsvatten, alla med unik och tydlig smak, men helt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, fast har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det går att göra läsk med saftkoncentrat också. Det kommer fler och fler läskkoncentrat och idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – såklart.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både miljö och plånbok.