Smaker till att smaksätta kolsyrat vatten och min bedömning

Sodastream Mywater finns i 100 ml glasflaskor med en droppinsats. Problemet är att aromen är tjockflytande och inte kommer ut ur flaskan. Det går heller inte att trycka på en glasflaska, det hjälper inte. Antingen får man ställa flaskan upp och ner och vänta flera minuter medan dropparna kommer. Eller ta bort insatsen med en kniv och mäta med en 2 ml injektionsspruta i plast, så gjorde jag.

Sodastream Mywater Apelsin – för lite smak och att dosera mer hjälper inte. Avrådes.
Sodastream Mywater jordgubb-citron. Acceptabel men smakar som jordgubbsvingummi och inte frukt.
Sodastream Lime-Citron. Deras bästa, den är hyfsad.

Aromhuset finns i 30 ml  PET flaskor. Droppinsats men en annan konstruktion än på Sodastreams, fungerar utmärkt. Man kan trycka på flaskan om det skall gå fortare. 2/3 kapsyl räcker till 1 liter kolsyrat vatten, efter 20-30gånger kan man mäta detta på känn utan att använda kapsylen.

Det är massor av smaker, jag skall ta dessa en och en och posta provsmakningarna. Jag har nu smakat ca hälften och mina favoriter är Melon (med lite svagare dosering), Persika, Hallon, Jordgubb och Blåbär. Jättegoda.

Mycket godare än köpta smaksatta kolsyrade vatten enligt min smak. Friskare, mer smak och fruktigare. För att få ett kolsyrat vatten mer lik köpta så räcker halv dosering av aromen, 1 ml per liter.