Det finns en mängd maskiner för inbyggnad, med eller utan kylning. Utan kylning ger för lite kolsyra för mångas smak, provdrick innan köp annars är risken stor att Du blir besviken.

Kolsyremaskiner med kylning är egentligen professionella maskiner. Det kolsyrade vattnet kommer ut ur ett munstycke och apparaten är kopplad in på kallvattnet, det finns alltid kolsyrat vatten att få. Genom att kolsyrningen sker in-line så går det åt mindre kolsyra, all kolsyra stannar i vattnet. 5-7 gram kolsyra per liter, det brukar gå att ställa in som man vill ha det. Det finns maskiner där man kan ställa in kolsyrehalten direkt vid kranen.

Det bästa med dessa kolsyremaskiner är att man kan koppla in större kolsyreflaskor. Kolsyran blir rejält billig, beroende på storlek på flaska och inköpsställe 30-50 öre per liter. Beroende på hur mycket man dricker så kan en apparat betala sig på 1-4 år i vissa fall, beroende på hur många man är i familjen och vilken anläggning man köpt.

Men folk vill gärna ha ett flott kök. Det är inget ovanligt att man lägger ner 200-300.000 på ett kök i en villa. En egen kran eller ett handtag med kylt kolsyrat vatten höjer ytterligare statusen på köket. kanske många kommer att skaffa en kolsyrningsanläggning bara för att få det lyxigare, sedan får man resten på köpet.

Här är några länkar till olika lyxmaskiner för att kolsyra vatten:

Soda Master, det är här i Tyskland många svenska företag köper sina maskiner

Beerbar, svenskt företag med jättesortiment och CO2 över hela landet.

Selecta

Escova

Aquabar

Det finns kolsyrningsapparater där allt sker i ett skåp och man ser bara vattenkranen. Det finns också en typ där allt sker i en bordsapparat till vilken man kopplar ström, kolsyra och kallvatten.