Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med fokus på effektivitet och design. Vi intresserar oss mer och mer för design och inredning och vill gärna att våra köksprylar ska vara minst lika snygga att se på som enkla att använda. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive lanserades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. År 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite annorlunda design, men fortfarande samma enkla hantering.

Aga är ett svensk företag med anor från början av 1900-talet. Det är ett företag som specialiserat sig på gas och gasleveranser till allt från industri till privat bruk. Gas används i långt större utsträckning än man kanske tror och i hemmet finns det flera användningsområden för just gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar slut så kan man byta ut eller fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det lite, men inte lika mycket som att gång på gång köpa en ny gaspatron.

När man skulle designa Aga Aqvia Exclusive så tog man hjälp av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika färger som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla ska kunna hitta en stilren kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en välkänd formgivare som bland annat har arbetat för IKEA och Alcro.

Man ville göra en snygg kolsyremaskin i klassisk, stilren, Skandinavisk design och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och framställs också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kallt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka två gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur många perspektiv. Dels är det i längden billigare och dels slipper man kånka hem en massa vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man ändå mot miljön genom att välja bort vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man gillar smaksatt vatten eller läsk så fungerar Aga Aqvia strålande även för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m.m. från en mängd olika företag. Aqvias egna smaker är goda, liksom Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!