Aqvia Exclusive – en kolsyremaskin med stil

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt stilren, skandinavisk design med rena, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange och lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter lanseringen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner väldigt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört lätt att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten och trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan såklart också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, eller blanda i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att testa och olika företag erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan också testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som läsk.

Ett annat företag som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar mun och kropp på något sätt, dessutom kan de hjälpa till att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt egentligen bara innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt billigt i jämförelse med buteljerat vatten och läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man bara för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir glad av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett personligt plan, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill och kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men viktigt, slag för miljön.