Aqvia kolsyremaskin ger de bästa bubblorna

Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas ledande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor och sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man säljer allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser och öviga tillbehör.

Aga är ett prestigefyllt företag som vill ge sina kunder det bästa på marknaden och när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man noggrann med alla detaljer. För snygg och tidstypisk design tog man hjälp av den erkända formskaparen Eva Lilja som tidigare jobbat med giganter som IKEA och Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk anda. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man ska slippa osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, samt plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av svart, brunt, orange, lime eller crème, detta för att alla hem ska få tillgång till en kolsyremaskin som passar in i den övriga inredningen.

I flera tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sig bra, oftast i topp men om inte somnummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är också ganska populär. Stilmässigt vinner Aqvia lätt med sin sobra design och både vad gäller användarvänlighet samt själva kolsyran den producerar får den alltid goda betyg.

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Kanske är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att dricka frsächt bubbelvatten framför slätt. Detta märks framför allt på hur mycket kolsyrat vatten som säljs i handeln varje år. För varje år som går så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt eller bär i vårt bubbelvatten och oftast innebär dessa smaker inga extra kalorier vilket också är en stor fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Läsk är förstås också populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten och smaksätta fritt med antingen bordsvattenaromer eller läskessenser. Man kan till och med göra egen cider! Det finns flera företag som säljer aromer, essenser och koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Aga Aqvia, Aromhuset, Sodastream och Sonjo – och många har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar och smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket billigt, för att inte tala om hur rent och fräscht det är! Läskkoncentrat och bordsvattenaromer kostar lite, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är förstås lite av en investering, men även de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man köper en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ca 60 liter vatten och när den ta rslut lämnar man in den till sin återförsäljare och köper en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.