Det går att använda AGA:s Wassermaxx kolsyra i Sodastream läskmaskin – ett stort miljölyft

Jag har en Wassermaxx och den fungerar jättebra. Men ibland är jag sugen på jättemycket kolsyra. Sodastream Design är den maskin som som ger mest kolsyra så jag köpte en Sodastream Design också.

När jag kom hem och öppnade förpackningen fick jag 2 otrevliga upplevelser. Först hittade jag en gul liten lapp benämnd Sodastream Användarlicenscertifikat enligt vilken Sodastream ensidigt förpliktigade mig en mängd skyldigheter samt förklarade att gasflaskan Alco2jet som jag nyss köpt, var deras egendom.

Sedan smakade kolsyran pyton. Den smakade metall och olja. Jag hade en Sodastream redan på 80-talet och detta hände mig en gång då också. Inget farligt, man har bara slarvat och inte satt ihop en helt ren kolsyreflaska. Kolsyra är världens bästa bärare av smakämnen – de finaste aromerna tillverkas just med kolsyredestillation. Minsta lilla smuts eller olja som finns kvar i gasflaskan så smakar kolsyran pyton.

Jag var sugen på kolsyrat vatten så jag provade kolsyreflaskan från min Wassermaxx i Sodastreammaskinen. Fungerade perfekt och gott kolsyrat vatten direkt. AGA är specialister på kolsyra för livsmedel, så kvaliteten är på topp och kolsyreöverskottet från tillverkningen av Absolut Vodka, kommer till nytta.

Jag klagade i butiken, där jag köpt min Sodastream design, dom sålde också Wassermaxx. Jättebra kundtjänst, jag fick byta min Sodastream kolsyreflaska mot en fylld Wassermaxx kolsyreflaska.

Att använda AGA:s kolsyra i Sodastream maskinerna är ett lyft för miljön.

Så nu använder jag bara Wassermaxx (dvs AGA:s) kolsyreflaskor i både min Wassermaxx och min Sodastream. AGA skall på sikt fylla sin kolsyra i Sverige. Sodastream fyller sin kolsyra långt bort i Tyskland! Sedan talar dom om att vara miljövänliga…

Visst är en liter kolsyrat vatten gjort i en Sodastream mycket miljövänligare än en köpt flaska bubbelvatten. Men kolsyran skulle fyllts i Sverige och AGA (som också fyller i Tyskland) säger att detta skall dom göra när dom har tillräcklig volym. Miljövinsten mot att transportera kolsyreflaskor tur och retur ner i Tyskland är uppenbar.

Det finns mycket att säga om kolsyremonopolet och kolsyrehanterigen till läskmaskiner och om miljön. Det går faktiskt att göra en insats genom att använda AGA:S kolsyra i Sodastreams läskmaskiner.

Sodastreamägare – gör en insats för miljön Du också.

Skall Du köpa extra kolsyreflaska så köp en för Wassermaxx (En AGA kolsyreflaska). Försök att få byta bort Din Sodastream (alco2jet heter den) kolsyreflaska mot en Wassermax när Du köper kolsyrepåfyllning. Så att AGA kan få upp sina volymer och börja fylla i Sverige.